26 ianuarie 2010

Cinetică umană în urban

1. Mă enervează cei care încă nu ştiu că prioritate la folosirea unei uşi au cei care ies, iar asta indiferent de sex, pe principiul logic că dacă vrei să pătrunzi într-o incintă, trebuie mai întâi să ţi se facă şi să ai loc înăuntru. (vezi ţăranii şi proastele care se aşază în faţa uşii la metrou/tramvai/troleu/autobuz imediat ce acesta ajunge în staţie sau pe aceiaşi la intrarea în vreo instituţie/restaurant/scară de bloc).

2. Mă enervează cei care încă nu ştiu că pentru non-acţiunea de a sta au la dispoziţie partea dreaptă a unei scări rulante.

3. Trei pipiţe glamour-shine şi fancy-trendy îl scot pe nepotul uneia dintre ele la plimbare, dar nu în parc, ci oriunde altundeva, având mereu grijă să se deplaseze cu încetinitorul. Li se pare firesc să ocupe înlănţuite toată lăţimea trotuarului, de parcă ar juca "Ţară, ţară, vrem ostaşi!". Ce faci din spatele lor? Îţi dregi vocea pentru a-ţi anunţa prezenţa. Nu funcţionează, căci auzul le este în totalitate dedicat ultimei porcării semnate de celmaitaremanelist. Tuşeşti subtil. Strănuţi. Murmuri un "Mă scuzaţi...". Nimic! Atunci le întrebi respectuos dacă au vreun frigider pe acasă şi le spui elegant să te contacteze pentru provizii de alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu